20 Μάι, 2015

Posted in Αθλητισμός – Ποδόσφαιρο, Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα

Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλος, Μια ομάδα πρωταθλήτρια και μια ομάδα «όνειρο»

ατταλος

Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλος

Μια ομάδα πρωταθλήτρια και μια ομάδα «όνειρο»

Σε όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι γνωστά τα φετινά, αλλά και τα παλαιότερα «κατορθώματα» του Άτταλου, της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας που απαρτίζεται από εμάς και τα παιδιά μας. Από τον περυσινό υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας στα τάρταρα της Γ’  Ε.Π.Σ. Αθήνας και την ανάληψη της Προεδρίας από έναν λάτρη του ποδοσφαίρου, τον συντοπίτη μας και επιφανή επιχειρηματία της πόλης μας κ. Γιάννη Ντικιάδη και με την συμβολή όλων, (παικτών, φιλάθλων, γονέων  και παραγόντων – ιδιαίτερα των πανταχού παρόντων αδελφών Τζελή) φέτος πανηγυρίσαμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα στη Γ’ κατηγορία  Ε.Π.Σ. Αθήνας και την άνοδό μας στη Β κατηγορία.

Η πρωταθλήτρια ομάδα έχοντας σαν βασικό κορμό νεαρά παιδιά, έχει ήδη χτίσει γερές βάσεις για τη μελλοντική της πορεία.  Στελέχη της είναι ποδοσφαιριστές με εμπειρία αλλά και παιδιά σχεδόν αμούστακα, που προέρχονται από την εφηβική και την παιδική ομάδα και ήδη αποτελούν μεταγραφικούς πόλους έλξης μεγαλύτερων συλλόγων αφού έχουν διακριθεί ιδιαίτερα για την ποιότητά του παιχνιδιού της . Σε αυτά τα παιδιά αναμένεται να στηριχθεί ο Άτταλος για να συνεχίσει και του χρόνου την ανοδική του πορεία προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.

Πίσω από την  πρωταθλήτρια ομάδα και σαν επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Άτταλου, όπου μοχθούν αλλά και διασκεδάζουν καθημερινά πάνω από 250 παιδιά της γειτονιάς μας, από 6 ως 16 ετών και ανάμεσα σε όλα τα αξιόλογα τμήματα, υπάρχει μια παιδική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην ηλικία 14 ως 15 ετών (Β και Γ Γυμνασίου) και είναι μια ομάδα «όνειρο», μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις στο γήπεδο και να απολαμβάνεις την πεμπτουσία του αθλήματος. Η παιδική ομάδα του Άτταλου έφτασε πέρυσι στον τελικό της Ε.Π.Σ. Αθήνας (ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου), φέτος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τον Ηρακλή Περιστερίου, έχοντας μόνο τρεις (3)  ήττες σε ολόκληρη τη σαιζόν και αυτές με ένα γκολ διαφορά. Κατόρθωσε να σημειώσει 99 γκολ σε 26 αγώνες (με μέσο όρο 3,8 γκολ ανά αγώνα έχοντας τη καλύτερη επίθεση σε όλη την Αθήνα, ενώ η άμυνά της δέχθηκε μόλις 17 γκολ (0,65 γκολ ανά αγώνα). Παίκτες της κλήθηκαν στην μικτή Αθήνας και παρέλαση από σκάουτερς μεγάλων επαγγελματικών ομάδων παρατηρούσαμε κάθε Σαββατοκύριακο στις κερκίδες που κατέγραφαν τα στατιστικά των παικτών μας.

Αυτή η ομάδα αλλά και τα άλλα τμήματα που έρχονται από πίσω στελεχωμένα με ποιο μικρές ηλικίες είναι που διασφαλίζουν ένα λαμπρό μέλλον στον Άτταλο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.