13 Μαρ, 2015

Posted in Διάφορες Παρεμβάσεις, Πολιτική, Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 2015-2019 – ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ

  1. eagle41.         Ποιες ανάγκες ή προβλήματα κρίνετε ότι υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας Ζωής; (π.χ. χώροι πρασίνου, καθαριότητα, στάθμευση, διαχείριση απορριμμάτων, αποχέτευση, αστική ανάπτυξη, πολεοδομία, υποδομές και τεχνικά έργα,  κλπ.)
Χώροι στάθμευσης
Καθαριότητα
Πεζοδρόμηση
Ανάδειξη πλατειών
Παρόχθιες παρεμβάσεις
ΑΜΕΑ πεζόδρομοι
Ανατολική είσοδος Φιλαδέλφειας
Συνοικία Ειρήνη
Άλσος
Δημόσιοι κλειστοί χώροι για θέατρο
Πολεοδόμηση νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Εθνική οδό
Επέκταση της πόλης Ανατολικά
Συντήρηση ιστορικών κτιρίων
 
 
 

 

  1. 2.         Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αναφέρατε;
Χώροι στάθμευσης : Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων. Για παράδειγμα μέχρι να χτιστεί το 1ο Δημοτικό θα μπορούσε να λειτουργεί το προαύλιό του σαν χώρος ελεγχόμενης δημοτικής στάθμευσης (και με έσοδα για το Δήμο), το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σε διάφορα ελεύθερα οικόπεδα που θα μπορούσε να νοικιάζει ο Δήμος για αυτό το σκοπό (Π.χ. Φουγάρο, αλλά και ιδιωτικά οικόπεδα). Έτσι θα αποσυμφορηθούν οι δρόμοι αλλά θα υπάρχει και μια ασφάλεια για τη στάθμευση των επισκεπτών μας. Παράλληλα θα δημιουργούνταν και 2-3 θέσεις εργασίας φυλάκων.
Καθαριότητα: Το βασικό πρόβλημα που μέχρι να λυθεί οριστικά  με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό θα μπορούσε να περιοριστεί αν βάζαμε ένα ειδικό λογισμικό και υλικό παρακολούθησης του τομέα καθαριότητας (έξυπνη καθαριότητα) ώστε να ελέγχεται η κίνηση των απορριμματοφόρων και η κατάσταση των κάδων. Τα προγράμματα αυτά επιδοτούνταν από το πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης
Πεζοδρόμηση: Να επεκταθεί το δίκτυο πεζοδρόμων με άξονα τη κεντρική πλατεία. Η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας επί δημαρχίας Κόντου αναμόρφωσε ολόκληρο το κέντρο της Φιλαδέλφειας, δημιούργησε πλήθος μαγαζιών και κίνησης νεολαίας και επέφερε έσοδα στο Δήμο αλλά και πολλαπλά οφέλη σε θέσεις εργασίας. Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Ανάδειξη πλατειών: Το ίδιο μοντέλο Κόντου με άξονα τη κεντρική πλατεία και τους γύρω πεζοδρόμους πρέπει να επεκταθεί σε ολόκληρο τον παραδοσιακό οικισμό με σκοπό την προσέλκυση ήπιων  επενδύσεων, νεολαίας, ζωντάνιας και εσόδων του Δήμου. Να σώσουμε τη πλατεία Γενηματά.
Παρόχθιες παρεμβάσεις: Πολεοδομικές παρεμβάσεις με στόχο τη καθαριότητα, τη πεζοδρόμηση και τη προφύλαξη του περιβάλλοντος των ποταμιών του Δήμου μας είναι απαραίτητες με σκοπό την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και των επισκεπτών μας. Ένα καλό τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα Τρίκαλα και το ποτάμι που τα διαχέει. Παράπλευρες δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν εκεί, προς όφελος του Δήμου (π.χ. περίπτερα, αθλοπαιδιές, υπαίθριοι χώροι πολιτισμού).
ΑΜΕΑ πεζόδρομοι: Πρέπει ο Δήμος μας να αποτελεί παράδειγμα πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο πεζόδρομος της Δεκελείας από τη Χαλκηδόνα μέχρι τη Μεταμόρφωση, ο οποίος είναι προσβάσιμος ολόκληρος από αναπήρους. Όλοι οι νέοι πεζόδρομοι πρέπει να είναι προσβάσιμοι αλλά το έργο δεν θα αναδειχθεί αν δεν κατασκευαστεί πεζόδρομος ΑΜΕΑ στην ανατολική είσοδο της πόλης ώστε να συνδέεται ο σταθμός του Ηλεκτρικού με την κεντρική πλατεία. Στα νέα μαγαζιά που δίνονται άδειες να είναι υποχρεωτική η χρήση υποδομών για ΑΜΕΑ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Δήμος μας να είναι εύκολα προσβάσιμος από ΑΜΕΑ τα οποία διψούν για συμμετοχή στη κοινωνία αρκεί να έχουν πρόσβαση. Φυσικά τα οφέλη για το Δήμο είναι πολλαπλά.
Ανατολική είσοδος Φιλαδέλφειας: Η ανατολική είσοδος της Φιλαδέλφειας από το σταθμό του Ηλεκτρικού «Περισσός» και μέχρι το φανάρι της Σμύρνης χρειάζεται αναμόρφωση ώστε να ταιριάζει στη πόλη μας. Εκτός του πεζόδρομου ΑΜΕΑ, χρειάζεται και ένας παράλληλος ποδηλατόδρομος που θα επιτρέπει στους επισκέπτες από άλλες μακρινές συνοικίες να μας επισκέπτονται με ευκολία κάνοντας χρήση του τρένου. Δυστυχώς η πρόσβαση των πεζών από το τρένο είναι σήμερα δυσχερής και αποκρουστική.
Συνοικία Ειρήνη – Επέκταση της πόλης Ανατολικά: Το σχέδιο ανάπλασης της πόλης μας πρέπει να έχει ορίζοντα τη συνοικία Ειρήνη και την επέκταση του σχεδίου πόλης σε αυτή τη περιοχή. Να τηρηθούν όλες οι προβλέψεις για δημιουργία 2 νέων σχολείων, πλατειών, χώρων αθλοπαιδιών κλ.π.
Άλσος: Πρέπει να απομακρυνθούν από το άλσος οι εστίες μόλυνσης (σκυλιά, περιττώματα κ.α.) και ηχορύπανσης ώστε το άλσος να γίνει σιγά σιγά και πάλι επισκέψιμο από τα παιδιά μας και τους επισκέπτες μας. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τουαλέτες (τουλάχιστον γυναικείες) στο άλσος όταν εκεί κάνουμε εκδηλώσεις και το άλσος να είναι γεμάτο από τσουκνίδες και αδέσποτα σκυλιά.
Δημόσιοι κλειστοί χώροι για θέατρο: Λείπει από το Δήμος μας ένα χώρος για παραστάσεις και συγκεντρώσεις υψηλού επιπέδου. Ο παλιός κινηματογράφος στο κέντρο πάνω από το super market θα ήταν ιδανική θέση μια και αποτελεί ένα μεγάλο κτίριο. Αν ο χώρος είναι ιδιώτη ίσως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενοικιάζεται αν υπάρχει ακόμη ή να απαλλοτριωθεί. Πολεοδόμηση νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Εθνική οδό: Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει με ανταλλαγή οικοπέδων στο χώρο του παλιού πολυκλαδικού, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι πλευρές που έχουν σχέση με αυτό. Περισσότερα για αυτό θα επιχειρηματολογήσω με ειδικό σημείωμα. Η δράση αυτή ενισχύει τις  προτεραιότητες του Δήμου όπως έχουν τεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα:

«την προώθηση της κατασκευής νέου γηπέδου για την ΑΕΚ, προδιαγραφών UEFA με εξασφάλιση της ακεραιότητας και του δασικού χαρακτήρα του Άλσους και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης»

 

Συντήρηση ιστορικών κτιρίων: Να συντηρήσουμε και να αναδείξουμε όσα κτίρια είναι ιστορικού ενδιαφέροντος και αποτελούν πόλο έλξης στο Δήμο μας.
 


 

  1. 1.       Ποιες ανάγκες ή προβλήματα κρίνετε ότι υπάρχουν στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού; (π.χ. βελτίωση υπηρεσιών, ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, έλλειψη σχετικών υποδομών, κλπ.)
Νέα σχολικά κτίρια
Δημοτικό Γήπεδο
ΠΠΙΕΔ – Διευρωπαικές και παγκόσμιες δράσεις 1. Φεστιβάλ χορών και μουσικής προσφυγικού Ελληνισμού στο άλσος 2. Προγράμματα αθλητισμού Erasmus +
Ανοιχτά σχολεία στη κοινωνία
Υπαίθριες γιορτές
Ποιότητα υπηρεσιών Δήμου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  1. 2.       Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αναφέρατε;
Νέα σχολικά κτίρια: Θα πρέπει να επισπευσθεί η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου στο χώρο του Έσπερου, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος των παλιών κτιρίων του Κουντουρά τα οποία είναι ασύμφορα στη συντήρησή τους και κρύβουν παγίδες ασφάλειας για μαθητές και καθηγητές.  Να ανακατασκευαστεί το 1ο Δ.Σ.  Σπαθάρη και να προβλεφθούν κονδύλια για το 10ο Δημοτικό στην συνοικία Ειρήνη η οποία δεν εξυπηρετείτε από δημόσιο δημοτικό σχολείο.
Δημοτικό Γήπεδο: Να γίνει το δημοτικό γήπεδο μέσω του ΟΣΚ στο οικόπεδο που έχει κάτω από τον Άγιο Κοσμά στο ποτάμι. Τη διαχείρισή του να έχει η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Η τοποθεσία είναι ιδανική και το μέρος ενδείκνυται μόνο για αυτό το σκοπό.
ΠΠΙΕΔ – Διευρωπαικές και παγκόσμιες δράσεις: Στο πρότυπο των γιορτών λόγου και τέχνης του Δήμου Λευκάδας θα μπορούσε να καθιερωθεί κάθε Σεπτέμβριο και για ένα δεκαήμερο ένα τέτοιο φεστιβάλ το οποίο θα φιλοξενεί συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα τα οποία διασώζουν τους χορούς και τις μουσικές του προσφυγικού Ελληνισμού. Τα ΠΠΙΕΔ μπορεί να έχει μια τέτοια δράση και τεχνική βοήθεια από το Δήμο Λευκάδας. Μια άλλη πρόταση αφορά την συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή μας, μέσω του αθλητισμού (αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ) κάθε καλοκαίρι με πρόσκληση του ΠΠΙΕΔ και συμμετοχή των προσφυγικών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων (ΑΕΚ, Άτταλος, Απόλλων, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ κλπ) των ομάδων των προσφύγων που βρίσκονται σε διάφορα κράτη της βαλκανικής και της Ευρώπης. Τα προγράμματα αυτά επιδοτούνται από το Erasmus +.
Ανοιχτά σχολεία στη κοινωνία:  Οι υποδομές των σχολείων να ενισχυθούν και να αποδίδονται το απόγευμα στα σωματεία και στους συλλόγους για κοινές δραστηριότητες που θα ωφελούν τους δημότες μας και τα παιδιά μας.
Υπαίθριες γιορτές: Η Φιλαδέλφεια ενδίκνειται λόγω των αρκετών ελεύθερων δημόσιων χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να συγκεντρώνει ένα πλήθος κυρίως μουσικών δραστηριοτήτων δρόμου για τη διασκέδαση της νεολαίας που μας επισκέπτεται αλλά και των δημοτών μας. Χώροι πρέπει να παραχωρούνται στα διάφορα αυτοδιαχειριζόμενα group νεολαίας από τη μια μεριά για να αναδείξουν το έργο τους αλλά και για να ενισχύσει ο δήμος μας τη πολιτιστική του αλλά και την κοινωνική του πολιτική. Το πρόβλημα της φτώχειας στη νεολαία σήμερα είναι πολύ σοβαρό και ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό υιοθετώντας μια τέτοια πολιτιστική πολιτική επιτρέποντας στη νεολαία να απολαύσει για παράδειγμα μια φθηνή μπύρα με 1 ευρώ ακούγοντας τη μουσική που του αρέσει. Ο Δήμος θα ενοικιάζει μεταφερόμενα κιόσκια σε αυτές τις εκδηλώσεις τα οποία θα βγάζει σε δημοπρασία ορίζοντας τις ανώτατες τιμές των ποτών ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια. Πειραματικά θα μπορούσε αυτό να αρχίσει από τη φετινή πρωτομαγιά και αν συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι.
Ποιότητα υπηρεσιών Δήμου: Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν φημίζεται για την ποιότητα των υπηρεσιών του. Η ένταξη του Δήμου σε προγράμματα μέτρησης και αποκατάστασης της ποιότητας των υπηρεσιών του θα βοηθούσε στη λήψη αποφάσεων στο τομέα αυτό. Ή ένταξη του Δήμου σε τέτοια προγράμματα ενισχύεται από κοινοτικά προγράμματα και θα μεταβάλει προς το καλύτερο τις υπηρεσίες προς το Δημότη.
 
 
 
 
 

 

 

 

  1. 1.       Ποιες ανάγκες ή προβλήματα κρίνετε ότι υπάρχουν στον τομέα της Τοπικής Οικονομίας και της Απασχόλησης; (π.χ. βελτίωση υπηρεσιών, ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, κλπ.)
Προσέλκυση νέων επιχειρήσεων
Ψηφιακή οικονομία
Αθλητική οικονομία (ΑΕΚ)
Ανοιχτά δεδομένα, διαφάνεια και επικοινωνία με τον Δημότη
Αδελφοποίηση πόλεων με Μικρασία
Περιφερειακό Κέντρο πολιτισμού
Εργατικές πολυκατοικίες
 
 
 
 
 
 

 

  1. 2.       Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αναφέρατε;
Προσέλκυση νέων επιχειρήσεων:  Στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια συγκέντρωση επιχειρήσεων κυρίως εστίασης, με ορατά αποτελέσματα στα έσοδα του Δήμου και στη τοπική απασχόληση. ΟΙ λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την ανάπτυξη οφείλονται α) στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών πεζοδρόμησης γύρω από την πλατεία Πατριάρχου και στην αναμόρφωση της ίδια της πλατείας από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντάτο επί δημαρχίας Κόντου β) στη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής του προσφυγικού οικισμού και γ) στην ανακοίνωση της εκτέλεσης του έργου Αγιά Σοφιά από τη πλευρά της ΑΕΚ. Φτάνει να πούμε ότι σε μετρήσεις που είχαμε από το google τον Ιούλιο του 2014 η Νέα Φιλαδέλφεια προσέγγιζε σε αριθμό νυχτερινών επισκεπτών τον Δήμο Χαλανδρίου, ξακουστό για τη νυχτερινή του ζωή και την ποιότητα των εστιατορίων του για δεκαετίες στο λεκανοπέδιο. Η τάση αυτή πρέπει να ενισχυθεί με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του φυσικού και  οικιστικού περιβάλλοντος, την πεζοδρόμηση και την ήπια κυκλοφορία, τον σεβασμό σε θέσεις ΑΜΕΑ δίνοντας  χώρο στους  ποδηλάτες, που μας επισκέπτονται από κάθε γωνιά της Αθήνας μόνο και μόνο γιατί είμαστε από τους λίγους Δήμους της Αθήνας που μπορούν να διασχίσουν με ποδήλατο ολόκληρο το Πεζόδρομό μας.
Ψηφιακή οικονομία: Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχει ένα χαρακτηριστικό που έχουν λίγοι Δήμοι στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα. Διασχίζεται από την Εθνική οδό  και είναι πολύ κοντά από την Αττική οδό.  Το γεγονός αυτό αν συνδυαστεί με τις καλές σχετικά κτιριακές υποδομές γραφείων που υπάρχουν ήδη (και πολλές είναι ξενοίκιαστες λόγω της κρίσης αριστερά και δεξιά του οδικού άξονα) μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο προσέλκυσης νεοφυών επιχειρήσεων και πολλών εσόδων για το Δήμο μας ώστε να καταστεί ανεξάρτητος αν συνδυαστεί με αυτό που ζητούν αυτές οι επιχειρήσεις και δεν βρίσκουν στην Ελλάδα. Αυτό που ζητούν αυτές οι επιχειρήσεις υπηρεσιών και μεταφορών (ακόμα και πολυεθνικές) είναι το ταχύτατο internet και το πληρώνουν όσο όσο, σε συνδυασμό με την γρήγορη κίνησή των στελεχών τους και των εμπορευμάτων τους μέσω των μεγάλων οδικών αξόνων.  Άρα αυτό που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε δημοτικές υποδομές γρήγορου internet το οποίο να διαθέτουμε για παράδειγμα στο νέο γήπεδο της  ΑΕΚ, και σε οποιαδήποτε άλλη νέα επιχείρηση το χρειάζεται. Η λύση είναι η άμεση συνεργασία με το βασικό back bone καλωδιακό δίκτυο του ΕΔΕΤ που βρίσκεται πολύ κοντά μας γεωγραφικά και η καλωδιακή σύνδεση με τις οπτικές ίνες των νέων οδικών αξόνων. Το μοντέλο αυτό φαίρνει πολλά έσοδα στο Δήμο με την ενοικίαση των υποδομών αυτών στις επιχειρήσεις , αλλά και του επιτρέπει να παρέχει στους  δημότες του πολλές και ίσως δωρεάν υπηρεσίες διαδικτύωσης.
Αθλητική οικονομία (ΑΕΚ): Το όνομα της ΑΕΚ και η προσφορά της στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό είναι άρρηκτα δεμένο με τη πόλη μας. H επαναφορά του γηπέδου της ΑΕΚ, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο οικιστικό της πόλης θα προσδώσει επισκεψιμότητα στη πόλη μας αν συνδυαστεί με τα απαραίτητα έργα υποδομής (συγκοινωνιακά, κυκλοφοριακά) και συναφθεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ για την ανάγκη αλληλοσεβασμού και καταπολέμησης της βίας.
Ανοιχτά δεδομένα, διαφάνεια και επικοινωνία με τον Δημότη:  Χρειάζεται να γίνει μια προσπάθεια συμμετοχής κοινοτήτων, δημιουργίας χώρων καινοτομίας και προϋποθέσεων για τη σύσταση δικτύων εθελοντών που θα συντηρούν δημόσιες πληροφορίες και δεδομένα σε τακτική βάση προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών μας. Ο Δήμος μπορεί σε αυτό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ανοίγοντας τα δεδομένα του στο κοινό και να παροτρύνει την εθελοντική συμμετοχή των νέων κυρίως, σε αυτό με σκοπό η πληροφορία να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στο κινητό του Δημότη και του επισκέπτη.
Αδελφοποίηση πόλεων με Μικρασία: Λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του πληθυσμού μας με τη Μικρασία δράσεις αδελφοποίησης πόλεων και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από και προς τη Τουρκία θα είχε μόνο ευεργετικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια ο πολιτιστικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα με παράδειγμα αυτό της αύξησης της επισκεψιμότητας τούρκων πολιτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κοινές πολιτιστικές (μουσικές, θρησκευτικές, γαστριμαργικές, χορευτικές) δράσεις μπορούν να αποφέρουν κοινά οφέλη στο τόπο μας.
Περιφερειακό Κέντρο πολιτισμού: Η Νέα Φιλαδέλφεια λόγω της ιστορίας της κυρίως αποτελούσε ένα πολιτιστικό πόλο έλξης για τους γύρω Δήμους. Πρέπει σαν Δήμος να διατηρήσουμε την επισκεψιμότητα αυτή συντηρώντας και αναπτύσσοντας νέες υποδομές που βοηθούν σε αυτό το προσανατολισμό. Έτσι θα ήταν ενδιαφέρον να αποκατασταθεί η λίμνη του άλσους που αποτελούσε τέτοιο πόλο και να δημιουργηθούν νέες κυρίως στις παραποτάμιες περιοχές και στις περιοχές που μπαίνουν στο νέο σχέδιο πόλης (όπως π.χ. τα παλιά εργοστάσια και βιομηχανικά κτίρια – Μπριτάνικα)
Εργατικές πολυκατοικίες: Οι εργατικές πολυκατοικίες απαιτούν εργασίες ενεργειακής αυτονόμησης και αναβάθμισης λόγω παλαιότητας. Υπάρχουν προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν για να πάψουν να είναι ενεργειακά ενεργοβόρες και μπορούν να αναβαθμιστούν αφού αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία του πολιτισμού μας και καλύπτουν πραγματικές ανάγκες στέγασης λαικών στρωμάτων, τα οποία χρειάζονται τη συμβολή της πολιτείας προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσης τους να είναι όσο το δυνατόν σύγχρονες. Κάποια από αυτές θα μπορούσε να αποδοθεί σαν δημοτικός ξενώνας για την κάλυψη αναγκών οικογενειών που βρίσκονται με πρόβλημα στέγασης.
 
 
 
 
 
 


 

Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά σημεία του Δήμου σας μέσα από τα οποία μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη;

 

1.

ΑΕΚ – εσωτερικός τουρισμός

2.

Άλσος – Περιβάλλον

3.

Παραδοσιακός οικισμός

4.

Άξονας Εθνικής οδού

5.

Ποτάμια

6.

Πεζοδρομήσεις – πλατείες

7.

Παράδοση και πολιτισμός