27 Σεπ, 2014

Posted in Διάφορες Παρεμβάσεις, Λευκάδα, Περιβάλλον, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

Επιστολή του Συλλόγου ΣΑΠΦΩ προς το νέο Δήμαρχο Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΣΑΠΦΩ»

Δράγανο 21 Σεπτεμβρίου 2014

Προς Δήμαρχο Λευκάδας κ Δρακονταειδή

Κοινοποίηση: Αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Κατηφόρη, Γεώργιο Κούρτη

            Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας «ΣΑΠΦΩ» σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και αναμένει μια ειλικρινή συνεργασία σε θέματα που άπτονται του σκοπού μας (περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και πολιτιστικά) στο χώρο της Νοτιοδυτικής Λευκάδας.

            Σας είναι γνωστό ότι η περιοχή αυτή, παρότι αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού του Νησιού μας είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη από τις προηγούμενες διοικήσεις και παντελώς αδικημένη από την κατανομή των δημόσιων πόρων όπως αυταπόδεικτα μπορείτε να δείτε από τις κατανομές των κονδυλίων ανά κοινότητα ή Δημοτικό διαμέρισμα τη τελευταία 20ετία.

            Ευελπιστούμε ότι στην θητεία σας θα αποκαταστήσετε αυτή την κατάφωρη αδικία, η οποία δεν απομονώνει μόνο τον τόπο μας αλλά ολόκληρο το νησί μας αφού αποκλείει από τα βασικά δημόσια αγαθά (δρόμους, τουαλέτες, νερό, ρεύμα, δίκτυα ) όχι μόνο εμάς και εσάς αλλά ολόκληρο το τουριστικό ρεύμα που κατευθύνεται κατά κύματα επηρεασμένο από τα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα τους καλοκαιρινούς μήνες στις διάσημες ανά την υφήλιο παραλίες μας.

            Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να προωθηθούν οι παρακάτω μελετημένες βασικές παρεμβάσεις υποδομών:

1.     Βελτίωση της επαρχιακής οδού Κομηλιό, Δράγανο, Αθάνι με στόχο να περνάνε λεωφορεία και να φτάνουν μέχρι το Πόρτο Κατσίκι με δρόμο έξω από τους οικισμούς (Υπάρχει η μελέτη του Νομαρχιακού συμβουλίου  στη διάθεσή του κ Κούρτη).

2.     Πολιτισμένη οργάνωση των Παραλιών Πόρτο κατσίκι, Εγκρεμνοί, Γυαλός με τουαλέτες, Ντουσιέρες, ναυαγοσώστες και πάρκινγκ όπου είναι δυνατό.

3.     Χρηματοδότηση, προφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής ανασκαφής στον Άγιο Κυρήκο κάτω από το Αθάνι που ανέδειξε ίσως το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στα Επτάνησα.

4.     Ενίσχυση και καθιέρωση της τοπικής γιορτής Μελιού καθώς και των Μελισσοκόμων της περιοχής

5.     Αποκατάσταση της καθαριότητας στους Δημόσιους χώρους

6.     Υπογειοποίηση των σωλήνων  νερού

7.     Να ξαναφτιαχθούν τα παραδοσιακά μονοπάτια μας και να συνδέσουν χώρους ιστορικής και φυσικής αξίας

8.     Απομάκρυνση ή υπογειοποίηση των Πυλώνων της Δ.Ε.Η.

 

Ο Σύλλογος ΣΑΠΦΩ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές και να αποκατασταθούν οι χρόνιες αδικίες που μας οδήγησαν στις σημερινές στρεβλώσεις που όλοι γνωρίζουμε, εις βάρος της οικονομίας του νησιού μας και ιδιαίτερα εις βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων που κατοικούν στη Νοτιοδυτική Λευκάδα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, εκτιμώντας τη μέχρι τώρα προσπάθειά σας.

 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Ιωάννης Κατωπόδης